Voiko naisen ajatuksia ymmärtää?

Salaiset blogikansiot. Naisen mieli.
Enkeli, Perkele, Enkeli Ja Paholainen

Pyydettiin kirjoittamaan naisen mielestä ja eritoten heidän ajatusmaailmastaan. Olen siis korviani myöden virtsassa aiheen kanssa. Oikeastaan pyydän, että joku upottaisi minut enemmin vaikka suohon. Sieltä voisin herkkä sieluisena seurata tilannetta ja toivoa pikaista kotiin pääsyä.

En minä edes tiedä naisista mitään. Lähes koko ikäni, olen yhden kappaleen kanssa aikani viettänyt, mutta ei se tarkoita, että ymmärtäisin edes kodissamme määräävää yksilöä. Rakastan sinua silti vaimoni.


Huonosti raukan käy tämän aiheen kanssa. Tunnen luissani, kuinka ensimmäiset feministit etsivät jo tässä vaiheessa astaloa, jolla tulla häätämään pahat ajatukset pois minusta.


TUTKINNAN ALKU

Mistä ihmeestä saisin tietoa tästä aiheesta?

Päätin rohkeasti aloittaa tutkimisen ihmisten parista ja käydä ulkona kyselemässä miehiltä naisten ajatusmaailmasta. Naisilta itseltään en vielä tässä vaiheessa uskaltaisi asiaa tiedustella.

Pysäytinkin kadulla miellyttävän näköisen pariskunnan. Kun aloin isännältä kyselemään naisten ajatuksista ja elämästä yleensä, sain huomata kuinka koenaisemme katsoin meitä jumalan vihaan verrattavalla katseella. Päätin siis paeta paikalta ja uhrata tämän miesyksilön vaimonsa vihalle.

Ei kerennyt raukka edes kysymykseen vastata.Puisto

Koska liitossa olevat parit ovat poissa nyt laskuista, päätin käydä kysymässä läheisessä puistossa istuvilta miehiltä, mitä he tietävät naisista?

Syvän hiljaisuuden jälkeen yksi haastateltavista uskaltautui kertomaan, että nuoruudessaan oli hetken seurustellut. Ei ollut vielä kolmekymmentä vuotta eron jälkeenkään hajua mies, mitä oikein oli tapahtunut?
Mies myönsi, että oli geeniensä käskyjen takia, yrittänyt metsästää muitakin yksilöitä kiinni. Näin jälkikäteen ajateltuna, se oli ollut pelottavaa ja hämmentävää aikaa.


Lääketiede

Pyrin ottamaan asiaan tieteellisemmän kulman ja soitin kaupungissa toimivalle miehelle, joka urheasti toimii gynekologina.

Ensin hän kieltäytyi haastattelusta, vedoten potilaan oikeuteen omaa yksityisyyttä kohtaan. Sovimme kuitenkin lopulta tapaamisen paikalliseen kahvilaan, jossa sain suoritettua lyhyen haastattelun.
Tämän anti jäi hyvin ohueksi, miehen myöntäessä, ettei hänellä ollut hajuakaan naisten ajatuksista. Ammattimiehemme selvisi työpäivistään, ainoastaan pitämällä katsekontaktia alhaalla.

Naisten biologiasta hän olisi voinut lyhyesti kertoa, mutta kerroin tämän olevan ala, josta meillä kaikilla on edes jonkun näköinen käsitys. Pysyn siis naisten ajatusmaailmassa.


Psykologi

Päätin suunnata kyselyni psykiatrian keskukselle. Täällä jos missä, naisen mieli tunnettaisiin.

Sain ajan psykologille, mutta kuullessa keskustelun aiheesta, muuttui hän kasvoiltaan vitivalkoiseksi. Ennen kuin huomasinkaan, talutti alipalkattu vartija minua ulos laitoksesta. Sain samalla elinkautisen vierailukiellon kyseiseen paikkaan.

Tilanne vaatisi naiselle puhumista. Pelon ja pedon kohtaaminen, olisi ainoa tie totuuteen. En saisi enää mistään miehistä mielipidettä naisten ajatuksista. Kokeillut saada vastausta naisista kokemusta omaavien miesten parista, kuten myös ammattilaisten kantaa keskusteluun, ei ollut kantanut nappulaa lähtöpistettä pidemmälle.


Nainen. Nnuori ja vanha

Lopulta päätin hylätä miehisen näkökulman, joten marssin kysymään naisten ajatuksista itse sisällöntuottajilta. Näinkin kadunkulmassa lauman nuoria yksilöitä, joilta tiedustella selkeää selitystä naisten ajatusmaailmaan. Valitettavasti nämä yksilöt karkasivat paikalta, nähdessään setämiehen lähestyvän reviiriään.


Pienen pohtimisen jälkeen, otin kiinni vanhemman ja hitaamman yksilön. Kaappasin tämän rollaattorilla kaupan suuntaan menevän naisen kiinni ja aloitimme keskustelun. Sainkin tunnin luennon menetetystä Karjalasta, miehestä joka kaatui sodassa, sekä niistä perkeleen ryssistä.
Keskustelun jälkeen nainen kiitti minua seurasta ja pakeni kotiinsa päiväunilleen. Olin saavuttanut vain historian oppitunnin, mutta en ollut kerennyt esittämään ensimmäistäkään kysymystä.


Naiset/työikäiset

Päätin siirtyä kaikkein pelottavimman naisrodun pariin. Näinkin muutamia sopivia työikäisiä, vielä paritteluun kykeneviä naaraita.

Kaikkia näistä en uskaltanut kuitenkaan lähestyä, naaraiden liikkuessa kaupungilla isojen urosten kanssa. Hyvin naisten kouluttamana, nämä karvaiset olennot saattavat olla suojelevaisia, joten heikomman ei kannata mennä näiden kahden väliin.

Sain kuitenkin pysäytettyä yhden yksilön, joka oli työpäivänsä jälkeen palaamassa yksin kotiinsa, ruokakasseja raahaten. Tämä tuotti tulosta, hänen mieluusti raivotessa , kuinka hän sytyttää perheensä tuleen ja sammuttaa heidät bensiinillä, mikäli kotona odottaa taas kauhea sotku, täysineen pyykkikoreineen ja tiskeineen. Voisivat edes toisinaan imuroida!

En kauaa uskaltanut kuunnella tämän naisen avautumista, arjen aiheuttamasta painolastista, johon epäilemättä myös aviomies kuului.


Hermoni, ne olivat menneet. En saisi totuudesta kiinni. Keski-kaljan rauhoittava maku olisi ainoa, joka toisin onnen. Löysin nauttiessa vielä illasta muutaman juuri eläkkeelle siirtyneen daamin paikallisessa tanssiravintolassa, mutta heidän siiderille tuoksuvan puheen, sekä kovalla äänellä esitettyjen karaokeversioiden, Paula Koivuniemen aikuisesta naisesta jälkeen, olin viimeistään valmis luovuttamaan aiheen parissa.


Loppupäätelmä

En ikinä julkaise blogia tästä aiheesta. Tämä tuntuu oleva aihe, joka kiehtoo, pelottaa ja hämmästyttää ihmisiä. En vain koe omaavani tarpeeksi kirjoituskokemusta, jotta uskaltaisin syvemmälle tämän parissa.

Pahoittelen, että en saanut vastausta naisten ajatuksista tai heidän toimintansa logiikasta.

5 thoughts on “Voiko naisen ajatuksia ymmärtää?

 1. Vähän kyllä odotin, että mitähän tästä tulee 😀
  Mielenkiinnolla odotin, että olisi ollut kohta jossa miehet olisivat avanneet näkemystään 😀

  • Turha miehiltä sitä on sen enempää kysellä. Jos niillä olisi mitään hajua asiasta, niin koko kysely olisi melkein turha 🙂

   Välillä kyllä tuntuu, että ei ne naiset tiedä sen paremmin omista ajatuksistaan 🙂

   • Niin no se on kyllä ihan totta. 😀
    Eikä naiset tiedäkään. Sen voin naisena paljastaa 😀

  • Kaikki me ollaan sekavia, niin miehet kuin naiset.

   Ja hyvä niin. 🙂

   Elämä on paljon hauskempaa sillä tavalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *