Vaalikone. Onko tyhmällä oikeus äänestää?

Miksi tyhmällä on oikeus äänestää? Totuus on, että tavallinen ihminen ymmärtää politiikasta yhtä paljon, mitä apina internetistä. Osaamme vain pinnalta raapaista totuutta, joka meille tarjoillaan mediassa puolittaisena. Ymmärrystä asioista on, mutta harvoin sen kokonaisuus osuu yhden ihmisen pääkopan sisälle.

Onko Puolueen vaaliohjelma lyhesti selattuna ja rakkaimman juorulehtesi vaalikone täytettynä? Oletko valmis tekemään päätöksen?


Kansa on vellova organismi, valtion kokoinen hyytelöitynyt ajatus, joka hetkittäin osoittaa älykkyyttä.
Kuka toisaalta on kyvykäs määrittelemään viisauden? Yritystä on ollut, tulos on vain yhtä tyhjäksi jäänyttä, kuin toive rakkauden purkittamisesta.


Mutta jos tyhmiltä vietäisiin oikeus äänestää, meniskö raja esimerkiksi ammattien mukaan? Työttömät pysykööt äänestyspäivänä kodeissaan, liekö siivojallakaan äly riittäisi käsittämään ympärillä olevaa maailmaa? Mitä hyötyä moppiin nojaavasta ihmisestä on päätöksenteossa, kun ajatukset riittävät erottamaan wc-pesuaineen yleispesuaineesta?

Totuus on, että tyhmyys on rajatonta. Suurin osa veroista maksetaan idioottien hiellä, joka valuu tavallisen ihmisen selästä. Näin kuvainnollisesti sanottuna, normaalin paperin pyörittäjän selvitessä työuupumuksella ja kiireen aiheuttamalla stressillä.


Pitää lohdutuksena muistaa, ettemme ole uponneet pohjaan. Älykkyyttä voimme kehittää, mutta tyhmemmäksi emme tule. Jos tyhmä pohtii omaa tyhmyyttään, on hän saanut uusia ajatuksia. Tuota odottaessa, yrittäkää olla sotkeutumatta vaalikopissa kynän nauruun.

Omaat mielipiteen, hyvä! Et halua kuitenkaan myöntää, sen olevan mutu-tuntumaa tai tunteella tehty ratkaisu.

Omaan viisauteen on mukava nojata, olkoot se kuinka risainen patja tahansa. Patja, joka sijaitsee pienessä lukitussa ajatusten vankilassa. Se mitä olet, on loppuen lopuksi hyvin rajattua.
Elämme minäkuvan luomassa vankeudessa, jossa huudamme päämme viisauksia ulos sellin oven luukusta. Ehkä saamme näin maailmankuvamme kiertämään huhuna vangilta toiselle? Pientä se on vankilanjohtajan ajatteluun verrattuna.

Oletko muka viisas ja elämässä pärjännyt? Hyvä homma, mutta luultavasti esität harhassa vain vartijan roolia. Sait hieman paremmat vaatteet ja vapaa-aikasi on vankeja laadukkaampaa. Olet silti samassa paikassa, kulkien pitkin betonisia käytäviä. Olet näennäisessä vallassa, vain koska massat antavat niin tapahtua. Muista, että tyhmä on se vaarallisin eläin.Olemme kaikki oikeutettuja mielipiteeseen. Olkoot ajatuksesi siemen kylvetty vihreäksi, jytkäytetty jytkyllä tai kristillisesti ristiinnaulittu. Ei väliä, onko se Marinin punainen, Ärisevä piraatti tai maaseudun hajuinen. Kun omaat mielipiteen, edes hauraan vaalikoneen kertoman, olet oikealla tiellä.

Muista, että tyhmyys ei ole todellista. Kyse on yleensä tunteesta. Toisaalta on väitetty, että jokainen aliarvioi tyhmien määrän. Kumpi lienee totuus?Käytä äänesi vaaleissa, tai pidä seuraavat vuodet suusi kiinni. Totuus, jonka jonka jonka mummoni sukupolvi ylpeänä opetti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: