Persaukinen olo

Saanko kirjoitettua tätä tekstiä, on arvoitus? Tietokoneestani tippuu pohja, mutta minkä köyhä asialle mahtaa? Pitäisi olla tyytyväinen, ettei sama tapahdu elämälle.
Onneksi lapset on sentään jouluisasti lahjottu ja ruokittu. Tänään heidät viimeisillä penneillä pelotellaan vielä räjähteillä hiljaiseksi. Varat riittivät, vaikka epätoivo läheni ajatusten hallintaa.

Ihan vain itselleni muistisäännöksi: Pidä tällä kertaa tähtisädetikut kaukana ilotulitteista. Kerrasta oppineena, paukuttelu makuuhuoneessa ei kannata.
(Enkä puhunut nyt lasten tekemisestä. Vaikka rehellisesti sanottuna, se vasta kalliiksi tulee. Kova hintalappu muutaman hetken ähinällä, jos nyt edes siihen on kerkesit).

Joulu vei rahat, muttei henkeä.

Tämä on päivän tarina, rahatilanteen ollessa monella sama. Tilanne, jossa elämänhalu tippuu yhä lisää posteljoonin kantamien sähkölaskujen mukana.
Kiitos naapuri, joka päätit hävittää varastosta ylimääräiset pommit, jotka näemme räjähdysten sijaan hintojen nousuna. Ei tietysti pitäisi valittaa liikoja, tuo on se pienempi paha.

Jos taskuista kuitenkin löytyy ylimääräistä, voit linkistä lähettää terveiset takaisin. Jos taas olet kyllästynyt sotaan ja haluat rauhallisemman ja nostavamman päivän, tutustu tähän linkkiin.Ei auta rahasta kitinä, eikä harkinta keski-ikäisen persauksen myymisestä. Paremman tuoton saisi ajamalla selästä karvat ja kaupittelemalla ne peruukkien tekoon.
Syyttäkäämme arvon valumisesta painovoimaa, ei kaikki voi olla omaa syytä. Jos Newton ei olisi keksinyt tuota saatanan ansaa, olisivat omenat yhä kauniisti puissa ja miehen kasvot komeat. Eivät sovi amerikkalaiset keksinnöt herkälle suomalaiselle kansalle.

Mutta ilman kitinää, hyvää uutta vuotta persaukinen ystäväni! Riemuitse juhlasta tasselit heiluen, tai ihan rauhallisesti. Sitä en kerro, kumman tavan itse valitsen.

Ps. Newton taisi olla englantilainen. Tämä tarkoittaa vain, että omena oli luultavasti pahan makuinen. Huhujen mukaan, huono hampaiset englantilaiset, eivät hallitse hyvän ruuan salaisuuksia.

Myönnettäkööt, että Shepherd´s pie on hyvää kotisapuskaa.
2 thoughts on “Persaukinen olo

  1. Britit eivät taatusti ymmärrä mitään ruoan päälle. Onneksi ei tarvitse viettää siellä joulua tai uutta vuotta. Muuten joutuisi syömään papuja, pekonia ja munaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: