Penkkipunnerrus, kyykky ja maastaveto

Penkkipunnerrus, tuo liikkeiden kuningas, jossa rauta ja rintalihakset kohtaavat armottomassa taistelussa. Kuntosalin jäykkä tanssi, painon laskeutuessa rintakehän päälle, nousten lopulta vakaan uljaasti, kuin juoppo ojastaan.

Penkkipunnerruksessa on jotain taianomaista, se on miehisyyden mittari niille, jotka eivät harrasta liikuntaa. Lähibaarissa eivät kiinnosta salin muut tulokset, vaan nuoruuden parhaisiin paloihin palataan penkin kautta. Hieman nostalgialisää muistoihin ja jokainen on punnertanut 150 kiloa. Se oli hetki, kun olisit pystynyt valitsemaan urheilijan uran, se vain jäi tekemättä.

Kuulostaako tutulta kylien miesten tarinalta?Sanovat, että perinteinen seksiasento riittää penkkipunnerrukseen. Lahnana makaaminen painon alla, on varmasti meille kaikille tuttua myös kotoa.

Tee selkääsi edes pieni kaari, osoittaen että olet asennettasi letkeämpi? Kyllä nykyihmisellä lasketaan jokainen lihaksen nytkähdys liikunnaksi.
Kun julkisuudessa on kysytty harrastuksia, laskee moni jopa roskapussin viennin suoritukseksi. Toisaalta tämä on ymmärrettävää, kuinka moni mies onkaan kadonnut pitkien matkojen päähän roskikseen mennessä.

Taistele, ylitä itsesi. Kun tanko vihdoin nousee rinnalta, tunne on suorastaan taikamaisen euforinen ja helpottunut, et jäänyt sätkimään painojen alle.
Taianomainen olo ei lopu tähän, kuntosalilla aika ei tunnu kuluvan samalla tavalla, kuin muualla maailmassa. Taika, jonka maaginen juoma tippuu testosteronin eritteinä lattialle, jättäen palan treenaajasta ilmapiiriin.Kuntosalilla on myös sosiaalinen ulottuvuus, jota jokainen suomalainen ei laske positiiviseksi asiaksi. Pari ihmistä kokoontuu juttelemaan arjestaan, unohtaen nopeasti että ovat keskellä treeniä. He lepäävät penkkipunnerruspaikalla, perustaen oman turvapaikkansa.
(Mikäli penkkaajat ovat nuorisoa, saavat he aikaan kokonaisen kylän, joka ei valloittamaltaan alueeltaan siirry. Jokainen treenaaja rakastaa ruuhkaa salilla).

Ihmisen pelko on turhaa, lajiin kuuluu salin tärkein henkilö, spottaaja. Spottaaja on se ystävä tai tuntematon, joka seisoo vieressäsi valmiina pelastamaan sinut, mikäli paino uhkaa viedä maan alle. Tämä hahmo on pelastusenkeli, jonka karvaiset sääret kutittavat naamaasi, hikiset teepussit laskeutuvat lähelle kasvojasi, tai jonka kädet heiluvat näkökentässäsi, kun yrität keskittää penkkipunneruksen aikana katseesi ylöspäin.

Vaikka mainitsin turhasta ihmisen pelosta, on vanhoja salihirmuja syytä väistää. Ei voiman tai kunnioituksen takia, vaan neuvojen. Aina jossain laitteen takana kyttää paikallinen ”valmentaja”, joka pyytämättä opastaa oikeanlaatuiseen harjoitteluun.
Ethän anna huomiota ja ruoki huomiolla tätä uhanalaista eläintä. Rangaistuksena käytöksestäsi, saat kuunnella salimuistoja viimeiseltä kuudeltakymmeneltä vuodelta. Painottuen luonnollisesti neuvojan nuoruuden huippuvuosiin, aikakauteen jolloin Danny aloitti uransa, eikä kaupoista saanut keskiolutta.


Kuntosalit, tuo ihmisen kehittämänä temppeli, jossa rauta kohtaa hien tuoksun. Rauhallisuuden keidas, joka saa treenaajan tuijottamaan transsissa seinään, kuulokkeiden tuutatessa korviin motivaatiota. Tämä on pakollinen poistuminen todellisuudesta, kanssatreenaajaa ei sovi häiritä suorituksessaan.
Myös naisten kauneuden päälle ymmärtäminen ei ole suotavaa nykyisessä ilmapiirissä. Tunteet, jotka saavat miehet pyörimään omituisesti pitkin salia. Kattoon katselu toista sukupuolta peläten, kehittää toisaalta niskalihaksia.


Joten yrityksen ollessa huipussaan, siirrytään penkistä maastavetoon. Tuohon selkärangan vääntäjään, kamppailuun maan vetovoimaa vastaan, jossa kädet verillä toivot sormien nivelien pysyvän lukossa. Ihana taistelu, joka huipentuu verenpaineen nousemiseen ja räjähtämisen pelkoon. On hetki, jossa rauta nauraa ilkikurisesti ja kadut syöneesi vatsaan ilmaa keräävää ruokaa.

Ajatus on yksinkertainen: tartu tankoon ja nosta se ylös maasta. Mutta kuten kaikessa elämässä, yksinkertaisuus on petollista. Tanko tuntuu painavan tonneja, samalla kun huudat sisäisesti ”Miksi tein tämän itselleni?”
Jos viimein onnistut nostamaan painot ylös, tunne on uskomaton. Olet voittanut painon, selkäkipusi ja epäilyksesi omasta voimastasi. Hetkellisesti tunnet itsesi kuolemattomaksi, kunnes seuraavana päivänä huomaat, ettet taivu solmimaan kengännauhoja, puhumattakaan kääntymisestä oman takapuolen pyyhkimiseen.

Jos haluat lisää kipua, kyykkää. Seuraavan päivän rappukäytävän seikkailu tuottaa varmasti hupia naapureillesi, yrittäessäsi ottaa varovaisia askelia alaspäin. Vaikka kyykky on helppoa, kuin istuminen eläkeiässä näkymättömälle tuolille, on sen aloittaminen pitkä ja tuskallinen matka jäykkyyteen.

Mutta ei pidä unohtaa kyykkäämisen vaikutuksia ulkonäköön. Kyykkytangon käyminen tarkoittaa sitä, että jalkoihisi ilmestyy lihakset, joita ei saa mahtumaan farkkuihin.
Mikä ihana tapa oikeuttaa salihousujen käyttäminen, housujen jotka eivät koskaan tule olemaan muodissa. Annoimme tämän virheen tapahtua 90-luvulla, kärsimme yhä kansakuntana näyn traumoista.

Joten sukella syvään, kunnes peräpukamasi hipovat maata. Taistele polvikipuja vastaan, kun egosi käskee laittamaan lisää rautaa tankoon. Ei väliä, vaikka polvilumpiosi lähestyvät hitaasti toisiaan, kuten rakastuneet romanttisessa elokuvassa. Toisaalta lyhyt on elämä, sekin polvikivuissa synkkä ja ikävä.

Mitä vaatetukseen tulee, siistit urheiluvaatteet kelpaavat mainiosti. On saleja, joissa pukeutuminen on tärkeämpää, itse olen valinnut päinvastaisen paikan, jossa muutama reikä treenivaatteissa on merkki liikunnassa nähdystä vaivasta.
Kengillä ei ole alkuun kauheasti väliä, suosituksena kyykkyyn kyykkykengät ja maastavetoon tasapohjaiset jalkineet, eli esimerkiksi painikengät tai sitten ihan vain ilman kenkiä.

Kuntoilun jälkeen muista runsas hajusteiden käyttö pukuhuoneessa, sekä kehon karvojen leikkaaminen lattialle. Naiset voivat uida hajuvedessä myös ennen treenin alkua.Hyviä kyykkyjä, penkkejä ja maastanostoja kaikille!Ihan oikeita ohjelmia saliharrastuksen aloittamiseen:

5/3/1 for Beginners Spreadsheet & Tips (2023) – Lift Vault


STARTING STRENGTH Program + Routine Google Sheet (2023) – Lift Vault

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: