Mitä haluaisit tehdä tulevaisuudessa?

Mitä haluaisit tehdä tulevaisuudessa? Ammatillinen kuntoutus kysyi tätä päivittäin tehtävissään.
Kaksi viikkoa vastaamista samaan kysymykseen, joiden tyyli vaihteli jokaisella kerralla. En itse pystyisi muotoilemaan kysymystä noin monella tapaaMitä haluaisit tehdä tulevaisuudessa? En usko kysymykseen. En usko unelmoinnin mahdollisuuteen tässä iässä.

Jos sisälläni asuisi jotain upeaa, olisi se pyrkinyt aikaisemmin pihalle.
On myös mahdollista, että kaveri on tyytyväinen helsinkiläisen yksiön kokoiseen tilaansa. Ehkä jossain vatsamakkaroitteni suojassa, makoilee innostunut minä? Kaveri josta piti tulla jotain hienoa. (Oleileeko kuuluisa kadonnut motivaatio myös siellä?).

Ylipainoni sai jälleen yhden järkevän selityksen.Mitä haluaisit tehdä tulevaisuudessa? Pystyykö ihminen vanhemmalla iällä ottamaan kiinni vuosien valtatien liikenteestä. Vuodet kiihdyttävät vauhtiaan jokaisella pyörähdyksellä. Enää eivät kesät kestä ikuisuutta.Mitä haluaisit tehdä tulevaisuudessa? Kysymys on aiheellinen, monen unohtaessa muutoksen mahdollisuuden. Villasukkaa kutoessa kyllä saa aikansa kulumaan, kunnes kalpea hahmo soittaa ovikelloa. Enkä nyt tarkoita krapulaista naapuriasi, jonka nimeä et muista.Mitä haluaisit tehdä tulevaisuudessa? Olla oma itseni.

Ensimmäinen kerta, kun pystyin vastaamaan kysymykseen. Pieni pala onnea voi löytyä lapion varresta, tietokoneen näytön äärestä tai kuunnellessa kassakoneen kilinään.
Vaikka ei kukaan enää maksa käteisellä, paitsi minä. Olen metsänpeikkoa muistuttava menneisyyden jäänne ja hieman ylpeä siitä. Asiakaspalveluun tämä naama ei sovi, unohdetaan se kassa tässä kohtaa.Mitä haluaisit tehdä tulevaisuudessa? Harrastuksien kautta ammattiin. Yleinen haave, jonka kuulee ihmisten suusta. Typeryyttä, jonka ei toivoisi olevan sitä.
Oletko oikeasti valmis uhraamaan hyvän asian elämässäsi? Muuttamaan rentouden rahaksi?Mitä haluaisit tehdä tulevaisuudessa? Etätyö, siitä suomalainen tykkää. Muodikas sana, mutta missä työpaikat?Mitä haluaisit tehdä tulevaisuudessa? Opiskella, palata pulpetin ääreen, vaikka keskittymiskyky loppui nuoruudessa koulun oven avaamiseen.
Onneksi ruoka oli hyvää, mikäli keittiö ei tarjonnut kinderperunoita. Myös liikunta oli mukavaa, mikäli ohjelmassa ei ollut luistelua (En osannut ala-asteella solmia nauhoja).

Mukavaa oli myös.. Oikeastaan en keksi mitään muutaMitä haluaisit tehdä tulevaisuudessa? Olin alussa oikeassa. En pysty kirjoittamaan tätä kysymystä seitsemällätoista eri tyylillä. Puhumatta syvällisestä pohtimisesta, jolla saisin itselleni vastauksen.
Luotan suomalaiseen tapaan, leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä. Ehkä törmään matkalla onneen?

One thought on “Mitä haluaisit tehdä tulevaisuudessa?

  1. Ei sitä ikinä tiedä, milloin onni tulee vastaan. Tai tuleeko se edes vastaan… Ehkä se jo kulkee samaa suuntaa kanssasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: