Mieli ja keho ne yhteen soppii? (Haistakaa nuoret p***a)

Dinosauruksen, Dinosaurus, Dino

Luin tekstin miltä tuntuu olla lähes keski-ikäinen ja se jäi pyörimään päähäni. Ei kai siellä enää parempaakaan ohjelmaa ollut, kuin vanhat 90-luvun ihanteet? Teksti oli ollut toki loistava, mutta en halunnut myöntää sen sisältöä päteväksi.

Kirjoitus pyöri silti päässäni koko päivän ja tajusin sen sisällön olevan oikeassa. Neljänkymmenen vuoden ikä oli tehnyt minulle jotain, mitä en ollut edes huomannut. Ulkonäkö, olemus ja teot eivät vastanneet enää ajatuksia omasta itsestään.

Päätin ryhdistäytyä ja näyttää itselleni. Se kaikki sisäinen uhoaminen vain meinasi jäädä suorittamatta, kun levinnyt ahterini oli jumittautunut sohvan pintaan painautuneeseen kuoppaan. Ei asiaa auttanut yhtään huonoksi valunut ryhti, kun olin valunut luonnottomaan istuma-asentoon. Tiedäthän tunteen, kun aluksi istut täydellisessä asennossa, mutta parin tunnin Netflix-putken jälkeen löydät itsesi valuneena omituiseen asentoon, mistä nouseminen aiheuttaa vain tuskaa?

Sätkin selälläni, kuin kaatunut kilpikonna. Asiaa ei auttanut kasvanut vatsa, joka pisti vastaan jokaisella yrityksellä. Tunsin kyllä vatsalihasten yrittävän taistella painoa vastaan, mutta ei yhtäkkinen liikunta saanut lihasmuistista tulevaa voimaa käyttöön. Huomasin keski-iän iskenee keskivartalooni ja minun oli myönnettävä kilpailun alkanee huonosti.

Keski-ikä 1 – Kuvitelmat omasta itsestä 0.


Pääsin hitaasti ylös ja kävin virtsaamassa. Heikko suihku katkesi muutamaan otteeseen ja toimitus tuntui kestävän ikuisuuden. Toista asiaa en edes yrittänyt tehdä. Vatsani oli ollut sekaisin jo useamman viikon ja tahmaisen ulosteen pyyhkiminen ei huvittanut tässä kohtaa.

Kaiken tämän keskellä se iski. Tajunta ilmoitti minulle keski-iän taas voittaneen. Heikko virtsan suihku ja sekaisin oleva vatsa. Kaksi pistettä lisää viholliselle.

”Voi perkele!”

Keski-ikä 3 – Kuvitelmat omasta itsestä 0


Sain päälleni ja lähdin testaamaan itseäni ulos. Ei vaatetyylini ollut muuttunut enää vuosiin ja tyydyin jälleen antamaan pisteen keski-iälle. En kuitenkaan luovuttaisi, vaan kohtaisin maailman sillä innolla joka sisälläni oli. Olin edelleen se virtaa täynnä oleva nuorimies, joka pystyisi voimillaan ihmetekoihin ja komeudellaan hurmaisi naiset. Naisilla tarkoitan nyt niitä nuoria ja kauniita, jotka eivät oikeasti katsoneet minuun päin edes silloin menneisyydessä.

Silti nyt ei mentäisi siitä, mistä aita on matalin. Sanonta on sinällään huono, sillä ei jalkani enää nouse niin korkealle mitä sen luulen tekevän. Kävellä noilla tukevilla tikuilla pystyy, mutta muuhun ne eivät kelpaa. Siitä en tosin ole tietoinen.

Hymyilin kaikille kauniille naaraille pihalla, toivoen että joku tekisi niin takaisin. Vaikeaa se oli, koska kukaan ei katsonut minuun päin. Lopulta bussipysäkin kohdalla eräs kaunis neito kuitenkin pelasti päiväni ja sinisillä silmillä lävisti koko sieluni. Hän oli todella kaunis ja sisälläni kuohahti huomion tuoma lämmin tunne. Kaikki oli vain ohi nopeasti, kuin nuoren miehen seksi, kuullessani hänen sanansa.

-Vanhukset ensin

Hän luuli minun olevan bussia varten jonossa. Olin kävellyt näiden ihmisten ohi niin nopean rempseästi kuin pystyin, mutta vauhtini oli todellisuudessa ollut jotain muuta, koska ei kropastani enempää tehoja irronnut. Nainen oli siis luullut minun jonottaneen bussiin kävelytahtini perusteella.


Ei siinä mitään. Häpeää en suostunut tuntemaan, joten astuin bussin sisään ja maksoin matkani. En kävisi myöntämään hänen olleen väärässä. Nyt pari tuntia myöhemmin vain kadun hieman valintaani. Olen matkustanut jo Kouvolaan asti ja kärsin sen maisemista. Kai tästä kokemusta voi muutaman pisteen antaa tässä kilpailussa vanhuudelle?

Keski-ikä 5 – Kuvitelmat omasta itsestään 0


Mitä edes olisin tehnyt naisen kanssa, vaikka olisin päässyt sänkyyn asti? Ei alapäässäni ollut seissyt enää mikään aikoihin terhakkaasti aamuisin. Nuoruudesta tuttu aamutervehdys oli kadonnut jossain kohtaa, enkä ollut sitä edes huomannut. Muuten se toimi kai moitteetta, tai toimisi jos viitsisin ravistella hänet eloon? Ei vain huvita. Nukkukoot rauhassa.

Keski-ikä 6 -Kuvitelmat omasta itsestään 0


Matkustus pakotti alaselkääni. Jälleen yksi asia, jonka ikä oli tuonut tullessaan. Lisäksi minua väsytti ja päätin ottaa paluumatkalla päiväunet. Tiesin, että kuorsaisin muiden iloksi, mutta en jaksanut enää välittää. Jälleen asioita joita keski-ikä oli tuonut tullessaan.

Nuorempana sitä nolotti vähän kaikki asiat. Sitä olisi pidättänyt pierua vaikka kolme vuorokautta, kunhan uusi tyttöystävä ei olisi sitä kuullut. Nyt ei enää pienet ruumiin äänet haitanneet niin paljoa. Jos kuola vähän valuisi nukkuessa, samalla kun kuorsauksen tuoma meteli säestäisi sitä, niin mitä sitten?

Keski-ikä sai pisteet kipeästä selästä, päivä unien tarpeesta ja siitä, ettei kaikki enää nolottanut.

Keski-ikä 9 – Kuvitelmat omasta itsestään 0


En siis ollut enää se voimaa, nopeutta ja karismaa pursuava nuori mies, vaikka niin pääni sanoikin. En silti luovuttaisi vielä, sillä sentään ajatukseni toimivat vielä. Olin siis jossain asiassa vielä parempi, kuin nuo nuoret sonnit. Elämän tuoma kokemus varmisti sen, että tiesin enemmän kuin nuoriso. En nyt tarkoita nippelitietoa, vaan niitä pieniä asioita joita elämä sinulle kertoo. Olin siis sittenkin MIES.

Ps. Pääasia, että pääsin Kouvolasta pois.

Alla vielä linkki tekstiin, mistä sain idean omaan kirjoitukseen.

https://www.tulivaanmieleen.fi/2021/03/03/myonnan-olevani-keski-ikainen-mutta-en-keskinkertainen/?fbclid=IwAR0_1uPRZHeQdnhtYFIRYIvWwbPMKdREfjd8Kg6FdzCp3HRA1EkN3c-uI6s

2 thoughts on “Mieli ja keho ne yhteen soppii? (Haistakaa nuoret p***a)

    • En minä vello siinä. Osaan vain nauraa asialle. 🙂

      Eikä kaikkea kannata uskoa mitä kirjoitan. Olen vain outo ukko Kuopiosta. 🤪

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *