Menikö suomalaisen kesä metsään?

Eri suuntiin sojottavat varpaat sen kertoivat, kesä on alkanut. Ota nopeasti pakollinen karvaisten säärien selfie, jossa jalkasi osoittavat kohti lämmintä ajanjaksoa. Nuo kuvat ovat yhtä pakollisia, kuin uuden vuoden jälkeinen liikunta, tai keväinen koiran sonnasta valittaminen.


Ei meillä hätää ole auringon lämmössä, vaikka iltapäivälehdessä hyvätuloinen nainen muisti kertoa, kuinka joutuivat tänä vuonna karsimaan menojaan. Ei festareita, mutta onneksi aina voi mennä metsään retkelle. Olen samaa mieltä, kyllä ruma ja köyhä kansa on syytä piilottaa korpikuusen oksien alle.

Mikä vastaus metsä tuntuu olevan jokaisella kerralla, kun persaukinen valittaa tylsyyttään? Ei ole harrastuksia, mene metsään lenkille. Ei ole ruokaa tai rahaa, mene poimimaan marjoja. Ei perjantaiksi saunaolutta, mene keräämään sieniä.
Ehkä olen käsittänyt metsän väärin? Sammaleen päällä istuminen voittaa festareiden nurmikentän, viihteenä kun saattaa olla ohi lentävä itikka tai suohon hukkuva geokätköilijä.
Viihtyjän viihdettä ei taata, tylsistyminen on yhtä varmaa kuin pääesiintyjän peruminen suven musiikkitapahtumissa.

Jos siis tanssijalkaa vipattaisi, istu muurahaispesään. Puhun nyt yksikössä, koska harvoin suomalaisella miehellä kumpikin jalka tanssii samaa kappaletta.
Ehkä pidämme tämän takia kesän tapahtumista? On kerrankin tilaa jorata, kun lääniä on järjestetty kokonaisen kentän verran.


Nyt meni metsään

Mene metsään! Näin totesi myös uusi hallitus.

Ei köyhän tarvitse tapahtumista haaveilla, kulttuurin vihaajat päättivät nostaa verotusta. Metsään joutaa myös kansalaisopiston porukka, turha koulutusta on viihteenä tukea.
Ei kaikki huonosti ole. Nuorten metsään menemistä tuetaan tiputtamalla jälkihuollon ikärajaa. Siis niiltä ihmisiltä, joita suureen ääneen oltiin pelastamassa jengiytymiseltä. No kuka toisaalta metsässä viitsii luukuttaa rap-musiikkia ja kokoontua porukalla?

Saimme sentään vahvempaa olutta kauppoihin. Enää ei tarvitse köyhän siirtyä Prisman kassajonosta viereiseen Alkoon, kuinka elämä onkaan nyt helpompaa.
Varsinkin lähikaupasta ostettu vahva käsityöläisolut tulee maistumaan kannon nokassa mainiolta. Metsä kun tulee pian voittamaan töissä ansaitsevalla asunnon laadussa sen, mitä kaupungin puolelta olisi varaa vuokrata.Älä kitise köyhä! Tehtäväsi on kytätä työpaikkoja 24/7, koskaan ei voi tietää jos työvoimatoimisto saa listoilleen haettavaa. Tällä tarkoitan paikkoja, joista löytyy täydet tunnit pitkälle aikavälille.
Ehkä hakeminen ei ole tähän mennessäkään ollut ongelma, kyseisiä työpaikkoja ei ole vain olemassa? Niin sanottuja paskahommia ei löydy, yhteiskunta on muuttunut.

Turha vedota muistoihin menneisyydestä, jolloin isän perässä pääsi tehtaalle nojaamaan lapioon. Nyt tuo kyseinen kaivuuväline on joko turha tai vaatii vuosien koulutuksen diplomin kera.
Unohtamatta pätevyyttä osoittavia kortteja, jotka hukkuvat rahapussiin plussa-läpyköiden sekaan. Tarvitsemme lisää koulutusta, josta ei hyödy kuin kurssinpitäjä.

Köyhintä luvattiin olla kurittamatta, joten ei valtio sentään työkyvytöntä kiusaa? Eihän?
Äkkinäinen voisi näin kuvitella, mutta totuus on toisenlainen. Suurin osa työkyvyttömistä kituu työttömän nimekkeellä.
Jos leikkaukset eivät koske heikompia, varaudu kävelemään pää kainalossa. Antaako se riittävän kuvan heikkoudestasi? Tuskin. Kohta toimeentulotuella oleva työskentelee pakotettuna kunnalla, korvauksen määrän voit arvata jo etukäteen. (Kuten myös työtahdin).Näin metsän kansaa opetetaan väkisin lukemaan, seitsemän veljeksen henki ei ole kadonnut maastamme. Ihmisten aktivointi on hyvästä, rytäkässä tulee vain nyt liikaa sivullisia uhreja. Tervetuloa valtakuntaan, jossa pian kilteinkin lähtee hakemaan ruokaa pistooli kädessään.


Kesä, älä siis murehdi

Älä murehdi ulkonäöstäsi, kesä on nautinnon aikaa. Katso ohi polkevaa pyöräilijää, joka muodikkaana pyyhältää kondomiin pukeutuneena. Katso vapaudesta nauttivaa keski-ikäistä motoristia, joka keväällä on tyhjentänyt Kaalimadon liukuvoidevarastot, mahtuakseen kireään nahka-asuunsa. Katsele kauneutta, vilkuile vaikka vanhempia naisia, joiden tiukat pantterikuvioiset bikinit natisevat tuskasta.

Nauti kesän kauneudesta. Laita muutama kukka kasvamaan päivien iloksi, työnnä iän kellertämät kynnet vasta leikattuun nurmeen tai jännitä ukkosen pauketta. Tämä on vuoden parasta aikaa, jollei helle tai veneessä auki jäänyt sepalus tapa sinua (Tai metsän pedot).2 thoughts on “Menikö suomalaisen kesä metsään?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: