Masentuneen katse. 10 kohtaa harmaan mielen silmistä.

Masentuneen silmät ovat omaa luokkaansa. Tässä muutama ajatus elämästä, joka näyttää ja tuntuu omituiselta.


1) Masennuksen tunne tekee maailmasta värittömän. En mielelläni käyttäisi tuota vertauksena, harva meistä kokee värisokeutta. Joku on vain laimentanut elämäämme maalaavan maalarin väripaletin.


2) Harmaan mielen silmillä havannointi, On kuin leikkisi patterilelulla, jossa virta alkaa hyytymään. Mielihyvää hakevat rattaat kyllä pyörivät, mutta alitehoisesti.

Otetaan esimerkiksi kaunis pyöreä ahterinen nainen, jota kai kuuluisi kuntosalilla katsella? Katseesi kyllä kiinnittyy häneen, mutta päässäsi ei tapahdu reaktiota. Huomaat tuijottavasi mieli tyhjänä kaukaisuuteen. Saat näystä yhtä paljon, kuin elokuvasta elokuvateatterissa, josta näkyy ainoastaan valkoinen kangas.


3) Kun virta loppuu silmistäsi ja mielestäsi, alkaa betoniksi muuttuminen. En tarkoita, että olisit tässä kohtaa seksikäs, kuin antiikin patsaat. Tulet muistuttamaan kaksoisleukaasi tukehtuvaa mursua, joka on kaatunut sänkynsä pohjalle.

Se mitä tarkoitan betoniksi muuttumisella, on tunne sisälläsi. Se on oikea fyysinen kokemus, kun koko ruumiisi tuntuu painavalta.


4) Maailmankuvasi on pahasti pielessä. Olisi selkeämpää katsoa ihmisiä muutaman oluen jälkeen, oluttuopin pohjaa silmälaseina käyttäen.


5) Silmiesi takana ei ole aina ketään paikalla. Työskentely päässäsi on ahkeraa, kuin kaupungin työmaalla, jossa laiska mies nojaa lapioonsa.

Tuossa oli juuri kuvailtu keskivaikea masennus. Mikäli olet vakavasti masentunut, ei työmies tule välttämättä tänään töihin ollenkaan.


6) Katseesi haisee. Ei kukaan muu tuota tuoksua huomaa, mutta olet itse tietoinen siitä. Se on se kaasupilvi, joka on paennut silmäsi peräreiästä, täyttäen pääsi usvalla.


7) Silmäsi ovat musta-aukko, joka on imenyt sisäänsä elämästä turhautumista. Nyt massan rajat ovat tulleet täyteen, josta seurasi alkuräjähdys.
Ajatuksesi ovat kuin avaruus, jonka pimeydessä elämänhalu etsii kaveriaan. Välimatkat ovat pitkiä, mutta sentään jossain kaukana tuikkii toive hymyilystä, sekä positiivisuudesta.


8) Katseesi on muumilaakso, joka saa kaikki muut näyttämään yksilöllisiltä, kuin hattivatit. Toisaalta se tuo muista huvittavat piirteet esiin. Kaiken täydellisyyden tavoittelun keskellä, he näyttävät onnellisilta, kuin Walking deadin zombit.


9) Silmäsi ovat Esson baarin pajatso, joiden sisään tiputettu ajatuskolikko menee ohitse kohteestaan. Se pomppii kimpoilen pääsi sisällä, tippuen lopulta alas tyhjyyteen.


10) Elämäsi saattaa olla hetken innostavaa, kuin pornon katsominen radiosta. Oikeuttaako se luovuttamaan? Ei, harvoin mikään on lopullista.Masennus on vähemmän, kuin luvattu suudelma, jota et koskaan saanut. Et pääse hetkellisesti aistimaan lähestyviä huulia, ethän tunne mitään. Ei se silti tarkoita, ettet koskaan saisi koskettaa haluamaasi.

Jaksamista kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: