Lopeta! Juhlit aivan väärin!

Kimppu, Kenttä, Luonteesta, Seppele

Juhlapyhät ovat tärkeää aikaa. Ne ovat niitä harvoja hetkiä, kun kansa tuntee enää itsensä yhtenäiseksi. Ikävä kyllä juhlat muuttuvat pikku hiljaa, mutta niin ne ovat kai aina tehneet.

Tällä kertaa tekstissä luonnollisesti käsittelen juhlista juhannusta, sillä se on ajankohtainen ja olen huolissani siitä. Luulisi, ettei tässä ole mitään pilaamista, mutta niin se nykyihminen tämänkin juhlan muutti. Onneksi juhannuksen runko elää vielä, vaikka suomalainen ei osaa enää siitä nauttia. Käydäänpä läpi siis nykypäivän juhlinta.


Ihanaa! Vihdoin mökille!

Moni meistä pyrkii mökille juhannuksena, paitsi tietysti pahimmat citysinkut sun muut oliot, jotka eivät uskalla luontoon mennä. Mutta ne jotka sinne pääsevät, noudattavat vanhaa kaavaa, vaikkakin hieman muutettuna.

Isäntä avaa jossain vaiheessa oluen ja nauttii kesästä. Tämäkin on pitänyt vain tyriä ostamalla pari pulloa ipa- ja apa-oluita. Tarkkaan valitut laatutuotteet kun ovat niin pirun hyviä. Niitä on sitten kiva ryystää tunteella ja vakuutella itselleen, kuinka tämä pienpanimon tuote on parasta ikinä. Paskalle se maistuu, mutta työkaveri niin kehui tätä, niin tätähän juodaan.

Oikeasti olisit halunnut ostaa pari laatikkoa halvinta lager-olutta ja vetää kunnolla perseet olalle. Vaimo vain kielsi sen tänä vuonna, koska on ollut henkeen ja vereen viimeiset kaksi viikkoa vegaani, sekä joogaaja.

Kai miehen pitäisi saada oluestaan nauttia pitkän ajomatkan jälkeen? Ruuhkakin sattui hetkittäin jarruttamaan matkantekoa, joten pinna on nyt hieman kireä. Ei hän toisaalta nopeammin olisi ollut perillä muutenkaan, sillä ei sähköauto olisi tuon kovempaa kulkenut. Kai muiden ihmisten näkeminen pisti vain vituttamaan?

Tohmajärvi, Suomi, Pohjois-Karjala

Oikeastaan ne kanssaeläjät ottivat päähän vasta siinä kohtaa kunnolla, kun oli aika pysähtyä ruokakauppaan ennen mökkiä. Kuinka hiton monta täyttä kärriä työntävää kesänviettäjää mahtuukaan paikalliseen Prismaan yhdellä kertaa? Sitä mies viettää aikansa mielummin vaikka hämmentyneenä rintaliiviosastolla koko kaupassa olon ajan, kuin syöksyy tappelemaan viimeisistä lihapaloista grilliin.

Toisaalta pieni jaloittelu tekee hyvää autoilun jälkeen, vaikka ethän sinä tietenkään saanut koko matkaa ajaa. Kuka helvetissä muuten keksi antaa naisille ajokortin? Ei sillä, että he olisivat huonoja kuskeja, mutta se vieressä istuminen on vain niin kuolettavan tylsää. Sitä alkaa toivoa, että tielle tulisi edes hirvi väistettäväksi, jotta jännitys pitäisi hereillä.

Onneksi vaimosi on prismagladiaattori ja selviää helposti ostosten teosta. Selvisit siis vähällä kaupasta, sillä ainoa miinuspuoli oli sinua vahtiva vartija, joka ihmetteli, miksi tuijotat rintsikoita vajaan tunnin verran?


Nyt syödään ja saunotaan kunnolla!

Illasta laitetaan sitten grilli tulille ja kärvennetään jotain vihanneksia. Haluaisit syödä vaikka jauhomakkaraa sinapilla, mutta kun ei se vain käy. Pitää olla hienot salaatit ja herkkusienet. Miten olisi vain se keskikalja ja oma rauha?

Sentään itikat katoavat luontasi, kun istut savun keskellä grillaamassa. Ei sinulla toisaalta vaihtoehtoja ole, sillä aina kun yrität vaihtaa paikkaa, niin savu seuraa sinua uskollisesti toiseen kohtaan. Voit siis valita keuhkoahtauman tai itikan pistoihin kuolemisen väliltä.

Sauna Only, Smoke Sauna, Saunakiulu

Hei mutta ainahan on sauna! Se sentään on vielä vanhaa kunnon meininkiä, paitsi ettei ole. Ennen sitä juostiin lauteille nauttimaan puolen kylän kanssa alasti olosta ja hyvästä mielestä. Ei käy enää sekään, sillä nykyihmistä ahdistaa moinen meno. Täällä ollaan kuin suuressa Yhdysvalloissa, jossa kaikki on pilalla mikäli nänni vilahtaa. Saati jos joku vielä innostuu juoksemaan vehkeet heiluen järveen, kyllä siinä vähintään norpille pitää terapiaa saada.

Ei alastomuuden pelko tähän lopu. Vielä hirveämpää on se, jos lapsi on saunassa yhtä aikaa aikuisten kanssa. Kyllä sen täytyy olla jotenkin vinoutunutta, eikä luonnollista. Nyt ahdistaa!


Vihdoin ilta ja oma rauha

Lapset nukkuvat vihdoin, sekä pakolliset vieraat ovat poistuneet aittaan omaan rauhaansa. On vihdoin aika lähentyä vaimoa ja viettää sellaista aikaa, mistä mieskään ei voi olla pitämättä.

Paitsi mökkiin ei viitsi lasten takia mennä, niin kai sitä voi hieman lemmenleikkejä pihalla harrastaa? Niinhän sitä luulisi, mutta koska grilli on jo sammunut, niin itikat palaavat. Lopputulos on se, että miehellä on persaus täynnä hyönteisiä ja toinen mokoma parvi vielä kiveksissä.
Ei vaimon osa tietenkään sen mukavampi ole, sillä miehen kellistäessä hänet pehmeän sammaleen päälle, täyttyy selkä ja kankut pienistä pistelevistä tikuista ja havunneulasista.

Tietenkin luulet tässä kohtaa, ettei enää voisi ahdistaa enempää, niin lopulta viereen tulee vielä yksinäinen harakka, joka nauraa suoritukselle. Se siitä romantiikasta.

Grilli, Puuhiili, Hiillos, Kuuma, Palo

Mielesi tekisi jo vaikka hukkua, kun vaimokin on kiukkuinen. Sekään ei vain onnistu, sillä olutta ei ole ja näin ollen ei kuseta ja refleksit pelaavat. Ei sitä toisaalta kaupunkilaismies saisi soutuvenettä edes liikkeelle heikoilla käsillään. Sitä kun viettää aikansa toimistossa töitä tehden, niin on turha haaveilla lihaksista. Kärsit siis koko ihanan viikonlopun vieraiden kanssa, joita et kutsut, sekä kuuntelet lasten ääniä ja vaimon nalkutusta. Kuinka mukavaa olikaan viettää vapaa-aikaa ja olla poissa töistä.


Olet suomea kantava toivo

Toivottavasti luet tätä laiturin nokassa viettäen perinteistä juhannusta. Olet näin vanhan suomalaisuuden ja hyvän mielen säilyttäjä. Juo siis oikein kunnolla, syö lihatuotteita, sauno kuin hullu, samalla kun juhannuskoivu tuoksuu veranan vieressä. Lopuksi rakastele niin, että loppu vuodeksi riittää. Et kuitenkaan saan vaimoltasi ennen joulua uudestaan, jollei syntymäpäiväsi satu siihen väliin. Kyllä kolme kertaa vuodessa riittää mainiosti tuota meininkiä.

Uskon sinuun hyvä juhannuksen viettäjä. Nauti olostasi!

Käyhän lukemassa lisää juhannuksesta

5 thoughts on “Lopeta! Juhlit aivan väärin!

  1. Täällä päin maailmaa itikat ovat alle 3 mm kooltaan, mutta triplaten äkäisimpiä. Eikä niitä edes näe, mihin päin pitää lätkällä huitoa.

    Just olimme pohtineet aamulla, missä poltetaan kokkoa. On toki mahdollisuus heittää tumpin autoikkunasta ulos, niin koko saari roihahtaa hetken päästä.

    Hyvää juhannusta teille!

    • Kiitos 🙂

      Tulehan toisenkin kerran lukemaan blogia. Harvemmin näitä minun tekstejä on tuota enempää järjellä siunattu. 😁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: