Lojaali somen käyttäjä

Minulle annettiin yhteispostauksen aiheeksi jotain, mitä en edes käsittänyt. Nimittäin lojaaliuden mitta sosiaalisessa mediassa.

Mitä hittoa tuo edes tarkoittaa?

Kenellä tässä nyt pitäisi olla edes uskollinen ja mahdottoman lojaali? Käyttäjille? Internetille? Ohjelmille?


KÄYTTÄJÄT

Olen ollut elämäni aikana muutamassa aktiivisessa virtuaalisessa porukassa. Ennen se liittyi pelaamiseen, kun sormet verillä hakattiin tekstipohjaista fantasiapeliä. Hyvät muistot tuosta jäi, vaikka ei sillä sitten ollutkaan mitään väliä, että pääsin tasolle 40.

Niin siinä kuitenkin lopulta kävi, että ne ystävät jäivät taistelemaan lohikäärmeiden ynnä muiden kanssa ja ovat osittain muistoissa vieläkin.Yksi henkilö toki teki tässä poikkeuksen. Hänestä jäi virtuaalinen ystävä pitemmäksi aikaa. Taisimmekin kirjoitella toisillemme yli viisitoista vuotta Messengerin kautta. Nyt tuo ajatusten vaihto on jäänyt, mutta ehkä vielä kirjoitan hänelle joku päivä, tai jos jonkin ihmeen takia luet tämän, niin minulle saa yhä kirjoittaa. 🙂

On minulla nykyäänkin pieni porukka, jonka kanssa kirjoittelen päivittäin. Bloggaamisesta se kaikki lähti, mutta nyt aiheet ovat jo arkisempia. Virtuaaliset ystävät voivat olla tärkeitä, kunhan muistaa sen, että jonain päivänä sen vain loppuu.


INTERNET

Kenelle minun kuuluu täällä olla lojaali? Kyseessä on miljoonien käyttäjien sekava tuotos, joka on nykyään vain rahastamista varten. No toisaalta, kuka nyt ei palkkaa työstään haluaisi?

Yksinkertainen pakopaikka oikeasta elämästä. Täällä on helppo olla lojaali, jos haluat ajatuksillesi tukea. On täysin varmaa, että jostain löydät sivun tai keskustelun, jossa tuetaan juuri sinun kantaasi. Pian käykin niin, että olet varma siitä, että maapallo on litteä, Elvis on nähty Kiteellä ja Jari Sillanpää selvänä keikalla.

Kyseessä on yksi ihana pehmustettu monttu, johon on mukava heittäytyä vietäväksi. Kyllä tuo hulluus silti television voittaa.


OHJELMAT

Facebook, Instagram, Tik Tok jne. Onko nämä nyt ohjelmia vai alustoja, en tiedä?

Valitse siis paikkasi ja paljasta itsesi. Kaikki eivät toki tee niin, mutta ovat monesti kuitenkin mukana. Tämä on kuin jättimäinen Big Brother-ohjelma, jossa osa tuottaa sisältöä ja osa käy salaa katsomassa sitä.


Vaaratonta tämä touhu ei ole. Kukaan ei pysty valvomaan sitä, kuka videosi näkee. Jos nuori tyttö päättää heiluttaa kankkujaan tanssin rytmissä, niin toiveena tuskin on, että setämiehet tyydyttävät itseään sitä katsellessa.
Silti näiden alustojen käyttö vaatii rohkeutta. Ilman sitä, ei ole sisältöä, eikä käyttäjiä. Itsensä likoon laittaminen on näin ollen minusta aivan ok. Sen voi vain tehdä muullakin tavalla, kuin olla puolialasti.

Tiedän, että olen itsekin kertonut liikaa elämästäni. Olen tehnyt sen silti harkiten, sillä en halua blogin olevan pelkkää yksisarvisen sateenkaaripierua tai ilman sisältöä olevaa hömppää. Tällä kertaa en toisaalta hauska halunnut edes olla, mutta siihen on syynsä. Tämä teksti, kun menee tosiaan yhteispostauksena muiden ihanien kirjoittajien kanssa.


No pitihän sitä näköjään vähän imelää hattaraa lisätä tekstiin. Mutta käykää nyt ihmeessä lukemassa nuo muidenkin IHANAT tekstit. 🙂

Ja toisena tekstinä:

4 thoughts on “Lojaali somen käyttäjä

  1. On varmaan syytä olla iloinen, kun olet nyt saavuttanut tason 42 😁
    Some on juuri se, mitä me siitä tehdään. Tästä asiasta ei pääse yli eikä ympäri.
    Olkaa kilttejä toisilleen, some-ajan lapset!

    • Näinhän se on. Some voi olla iloinen tai paha asia. Turha sitä on kuitenkaan pelätä, kunhan vähän miettii missä sitä pyörii.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: