Leijonakoru ja kolme rintakarvaa (Viisitoista suomalaista miestä)

Olen kirjoittanut monesti naisista, joten on oikein kirjoittaa miehistä, koska en ymmärrä heitä sen enempää.

Myönnän, että olen jotenkin asennevammainen ihmisten suhteen. Naiset ovat minusta vain pelottavia, mutta kaikessa sekavuudessaan ymmärrettäviä, miehiä en käsitä toisinaan senkään vertaa. Ehkä en ole tarpeeksi testosteronin tuoksuinen otus, jotta voisin ymmärtää tuota ajatusmaailmaa.

Joten tasapuolisuuden vuoksi teksti miehistä, kaikkien naisista kertovien tarinoiden keskelle. Eli viisitoista miestyyppiä minun silmin, joita voit tavata kadulla.


1) Miehinen mies

Minä, minä ja minä! Sen jälkeen hän ei muuta kuulekkaan. Hänellä on jo kiiltävä Audi pihassa, joten tämä mies tietää kaikesta kaiken.

Testosteroni haisee ja ylpeys täyttää koko tilan, kun tämä yksilö tulee ja ilmaisee olemassaolonsa. Heikompi mies saa pelkotiloja, ahdistusta sekä virtsankarkailua nähdessään tämän karjun.


2) Alfauros

-Pillua, sitä pitää olla, toteaa tämä kaveri ja toinen sukupuolihan tykkää tästä lipevästä käytöksestä.

Tavalliset miehet vihaavat alfauroksia jo senkin takia, koska he vievät kaikki naiset meiltä normaaleilta yksilöiltä. Ei sillä, että kaipaisin yhtään ylimääräistä naista itselleni, mutta miehinen kilpailutilanne dna tasolla vaatii taistelemaan naaraiden huomiosta. Alfa pääsee leikkimään lisääntymistä, minä en. Kyllä ottaa päähän.


3) Nuori yliopisto-opiskelija

Mikä ihme siinä on, että pitää pukeutua niin hienosti. Alkaa tälläistä vanhempaa suomea nähnyttä oksettamaan tuollainen eurooppalaisuus. Kyllä Suomeen kuuluu rumat ja yksinkertaiset vaatteet, eikä täällä juosta nilkat paljaana pitkin talvea.

Sipsuttavat mokomat pitkin pihamaita ja ovat olevinaan. Saavat minut kaipaamaan kadonnutta aikaa ja sen tapoja.


4) Homo

Ei voisi vähempää kiinnostaa mitä tekee. Tyttömäiset homppelit lähinnä naurattavat, joten tyydyn tähän suomalaisen heteromaisesti toteamaan, että tehkööt mitä tykkäävät, kunhan eivät minuun koske.

Tai sitten vain pelkään saavani pakit myös miespuolisilta. Taas se alfauros tulee ja pilaa kaiken kuitenkin.


5) Metroseksuaali

Mitä täällä tapahtuu?

Tirautan pienen kyyneleen ja jätän tämän välistä


6) Suomileijona mies

Riipus, josta on tullut persaukisuuden merkki. Elämä kolhii, joten isänmaallisuus alkaa kasvamaan miehen sisällä. Tätä on hyvä juhlia ripustamalla leijona kaulaan ja tatuoimalla huonosti sama kuva ihoon.

Itse kuulun tähän ryhmään. En tatuoinin osalta, mutta koru löytyy. Sielä se heiluu kolmen rintakarvan kaverina.


7) Tietotekniikkamies ja muut ponihäntämiehet

Jos et ymmärrä mitään tietokoneista, etkä myöskään halua tietää, niin ota tiukka ote tämän hahmon ponihännästä ja ole kerrankin mies. Puolusta reviiriäsi ja rahaa hänet toiseen paikkaan niskalaukausta varten.


8) Hupparikansa

Ovat yleensä nuoria vasta kasvavassa iässä olevia miehen alkuja. Vaikka alkutilanne näyttää surkealta, niin historia tietää kertoa, että näistäkin kasvaa joku päivä jotain.

Jaksakaa siis toivoa ja uskoa. Kaiken tämän energiajuoman ja nuuska löyhkän keskeltä vielä nousevat nämäkin tulevaisuuden toivot.


9) Perus Pentti

Elämä tuli ja kohta se jo meni. Elää sääntöjen ja sen mukaan mitä vaimo sallii.

Tosin eihän kukaan enää naimisiin mene ja Pentti on jäänyt yksin. Hän tekee siis vain työnsä viitenä päivänä viikossa ja lopun aikaa pelkää seuraavaa maanantaita.

Pentti parka!


10) Maahanmuuttaja

Siis ruskeat ja muut tummat miehet. Outoja otuksia, joten kyllä harmittaa jos näillä kavereilla on enemmän rahaa mitä minulla.

Käyttäytyvät vielä pahemmin, kuin alfaurokset ja vievät ne loputkin naiset mitä alfoilta jäi. Nyt harmittaa vieläkin enemmän, vaikka naimisissa olenkin.


11) Työttömät ja mielenterveysongelmaiset

Hiljainen kansanosa miehiä, joka maleksii kaduilla, kun ei muutakaan tekemistä ole. Sekoittuvat onneksi massaan, joten eivät häiritse liikaa normaalien miesten olotilaa. Ryhmä joka on helppo järjestää pieneen tilaan, perustamalla leipäjono.


12) ”Kyllä minäkin olen”-mies

Näitä löytyy lähibaarista. Jokainen kapakka sisältää muutaman yksilön, joka melkein pääsi NHL liigaan pelaamaan, tai oli parempi muusikko kuin suurin osa ammattilaisista. Aina vain tuli jotain pientä ongelmaa eteen ja mielenkiinto loppui unelman jahtaamisessa.


13) Vanhan kansan työmies

Kulkee aina työhaalareissa ja pitää kotonaankin heijastinpaitaa. Saattaa örähtää jotain vastaukseksi, jos kysyt häneltä jotain. Tästä tosin ei ole takuuta.


14) Pikku poika

Vauvat ovat ihania, mutta pienet pojat eivät. Kuinka rumia ja rasittavia muiden jälkikasvu voikin olla?

Hyi! Yök!


15) Eläkeläinen

Näitä on kahta laatua. Täynnä hymyä olevia rentoja ukkoja tai elämän katkeroittamia vanhoja miehiä. Teet mitä tahansa, niin jälkimäistä et pysty miellyttämään. Elämä tuli, lähes meni ja kylläpä se vituttaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: