Kotityöt kuuluvat naisille

Kävin magneettikuvissa, en kylläkään lääkäriltä kysynyt miksi? Tehkööt viisaammat työnsä, ilman että tällainen yksinkertainen kaduntallaaja alkaa viisastelemaan ylimääräisiä työpäivän ratoksi. Paikka on täynnä ihmisiä, jotka osaavat käyttää kalliita koneita. Pidän siis suuni supussa ja esitän hiljaisuuden keskellä, että ymmärtäisin mitä ympärilläni tapahtuu.


En ymmärrä mitään koneista. Ei asiantuntemukseni riitä edes imuria käynnistämään. Ainakin vaimoni kysyy minulta jatkuvasti

-Mikä helvetti siinä imuriin tarttumisessa on niin vaikeaa?

Enhän minä tiedä mikä siinä niin hankalaa on. En ole käynyt katsomassa koko laitetta. 

Sitä vain pohdin, että täytyykö siitä jatkuvasti muistuttaa, että voisin imuroida joskus? Olen sen luvannut tehdä, mutta jatkuva puolen vuoden välein tapahtuva nalkutus asiasta käy hermoille. Jos olen sanonut tekeväni jotain, niin myös teen. Ei siitä tarvitse koko aikaa muistuttaa.


Kotityöt kuuluvat naisille, niin ainakin toisinaan toivoisin. Kyllähän kodin pienet askareet sujuvat paljon näppärämmin neitien ja rouvien pienillä kätösillä. Mitä tällainen jäykkä möhömaha muka voisi edes tehdä, muuta kuin pyöriä hitaana jaloissa, kun suhteen kauniimpi osapuoli yrittää olla hyödyllinen? Se on parempi vetäytyä nurkkaan vain piiloon, että ei häiritse toisen hyvää meininkiä siivouksen parissa.

Tulen sentään niin paljon vastaan, että vaimoni voi kuunnella suomalaista popmusiikkia siivotessaan. On se minusta jo aika paljon minulta huomiota annettu. Kestän kyllä sen radiosta soitettujen itkuvirsien tulvan rakkaani vuoksi, jos hän todella kaipaa tuota taidetta. Olen siis kärsivällinen herrasmies.


Ennen tiskasin monesti. Vaimo kai kyllästyi katsomaan sitä säheltämistä ja osti lopulta tiskikoneen. Pyykkiä pesen edelleen toisinaan. En minä muuten, mutta kun koneen saa päälle käyttämällä yhtä nappia, niin se ei vaadi liikoja erikoisosaamista. Onneksi kone on vielä niin pieni, että siedän myös määrällisesti vaatteiden ripustamisen. Sitä jaksan silti vieläkin ihmetellä, kuinka paljon sukkien kuivumaan laittaminen voi ottaa päähän?

Tästä kaikesta voi päätellä, että olen rikkinäisissä kalsareissa viihtyvä ylipainoinen kotininja, joka väistelee villasukat suhisten kotiaskareita. Nykyisin kun joudun ikäväkseni pukeutumaan tuon verran. Naapuritaloon muutti uusi asukas, jolla on suora näkymä asunnostaan kämppäämme. 
Edellinen ymmärsi pitää sentään verhonsa kiinni nähtyään minut. Tämä hurjapää uhmaa vielä ja tuijottaa takaisin, jos satun istumaan ovi auki wc-pöntöllä. Heikommalla voisi mennä keittiössään soppa väärään kurkkuun tästä näystä.

Sota on julistettu. Heikompi sulkee sälekaihtimensa, eikä enää avaa niitä.


Nyt kun tarkemmin ajattelin, niin ehkä minun pitäisi osallistua enemmän kotihommiin. Muuten huomaan, että vaimoni vaihtaa minut satifyer pro kakkoseen ja menetän viimeisenkin työni tässä maailmassa. Odotan nyt kuitenkin ensin, josko lääkäri olisi löytänyt jotain magneettikuvista. Voisin vedota itselleni sairauteen lääkärintodistuksella, jos ahkeruus meinaisi iskeä. 

3 thoughts on “Kotityöt kuuluvat naisille

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: