Kesäinen grillliherkku: Maissia Kuopion tapaan

Maissi, Maissintähkä, Maissinjyvät

Grillikausi alkaa, joten haluaisin jakaa helpon reseptin. Se ei ole kuitenkaan omani, sillä opin sen vasta tänään katsellessani tuntemattoman herran kokkausta. Mutta koska kyseinen ruoka on helppo valmistaa ja se sopii useampaan ruokavalioon, on päätös jakamisesta helppo. Eli nyt syödään maissia Kuopion tapaan!


Maissia Kuopion tapaan

Ainekset: Maissi, suola

Valmistus:

Kaada kunnon kasa suolaa likaiselle bussipysäkin penkille. Varo kuitenkin sotkemasta penkillä oleviä paikallisen 8 c-luokan tekemiä grafiitteja, sillä kosto voi olla sitä kauheampaa mallia. Mikään kun ei ole pelottavampaa, kuin liian isoissa vaatteissa syljeskelevä teinilauma. He todella tietävät, kuinka maailman kuuluu pyöriä.

No ainakin siihen asti, kunnes tulee aika mennä itse töihin, maksaa laskut ja hoitaa kodin pienet askareet.


Seuraavassa työvaiheessa tarvitsemme valmistukseen kouran, sekä kielen. Mitä kuolaisempi kieli on, sitä parempi. Paras malli olisi humalaisen, sekä kiimaisen keski-ikäisen naisen kieli karaokebaarissa, mutta myös vähempi limaisuus riittää.

Nuole nyt kourasi mahdollisimman märäksi ja asettele se mahdollisimman huolellisesti suolan päälle. Suolan pitäisi tarttua käteesi helposti, mutta mikäli näin ei käy, toista nuoleminen uudelleen.
Myös muita mausteita voi lisätä maun mukaan. Esimerkiksi voi sulaa herkulliseksi kesän lämmössä, ja sen pystyy sulattamaan kätevästi samaisella penkillä.

Mikäli olet tyytyväinen käteesi tarttuneeseen maustemäärään, voit nyt toisella kädellä kaivaa laukustasi maissin. Levitä mausteisella kädelläsi mausteseos huolellisesti kyseiseen herkkuun.

Ruoka on valmis. Nauti!


Ruokajuomana suosittelemme lähikaupan halvinta keskiolutta, joka tulee nauttia kesäisen lämpimänä. Myös kesken käymisen juotavaksi otettu kilju toimii ihanana ruuan makujen esiintuojana. Tarkimmat meistä pystyvätkin tuon juoman avulla suorastaan maistamaan, kenen persaus on viimeeksi bussipysäkin penkkiä kuluttanut.

Valitettavasti itse kokki jäi tuntemattomaksi, koska oma bussini saapui paikalle. Onneksi kuitenkin kerkesin nappaamaan tämän herkullisen herkun ohjeen meille kaikille. Toisaalta en olisi uskaltanut menoa pitempään katsoakkaan.

Oikein hyvää grillauskesää lukijani!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: