Kesäinen grilliherkku: Maissia Kuopion tapaan

Maissi, Maissintähkä, Maissinjyvät

Grillikausi alkaa, joten haluaisin jakaa helpon reseptin. Opin sen tänään katsellessani tuntemattoman herran kokkausta, joten koska ruoka on helppo valmistaa ja sopii useampaan ruokavalioon, on päätös jakamisesta helppo. Eli nyt syödään maissia Kuopion tapaan!


Maissia Kuopion tapaan

Ainekset: Maissi, suola

Valmistus:

Kaada kunnon kasa suolaa likaiselle bussipysäkin penkille. Varo sotkemasta penkillä oleviä paikallisen 8 c-luokan tekemiä grafiitteja, kosto voi olla sitä kauheampaa mallia. Mikään kun ei ole pelottavampaa, kuin liian isoissa vaatteissa syljeskelevä teinilauma. He todella tietävät, kuinka maailman kuuluu pyöriä.

No ainakin siihen asti, kunnes tulee aika mennä itse töihin, maksaa laskut ja hoitaa kodin pienet askareet.


Seuraavassa työvaiheessa tarvitsemme valmistukseen kouran, sekä kielen. Mitä kuolaisempi kieli, sitä parempi. Paras malli olisi humalaisen, sekä kiimaisen keski-ikäisen naisen kieli karaokebaarissa, mutta myös vähempi limaisuus riittää.

Nuole nyt kourasi mahdollisimman märäksi ja asettele se mahdollisimman huolellisesti suolan päälle. Suolan pitäisi tarttua käteesi helposti, mutta mikäli näin ei käy, toista nuoleminen uudelleen.
Myös muita mausteita voi lisätä maun mukaan. Esimerkiksi voi sulaa herkulliseksi kesän lämmössä.

Mikäli olet tyytyväinen käteesi tarttuneeseen maustemäärään, voit nyt toisella kädellä kaivaa laukustasi maissin. Levitä mausteisella kädelläsi mausteseos huolellisesti kyseiseen herkkuun.

Ruoka on valmis. Nauti!


Ruokajuomana suosittelemme lähikaupan halvinta keskiolutta, joka tulee nauttia kesäisen lämpimänä. Myös kesken käymisen juotavaksi otettu kilju toimii ihanana ruuan makujen esiintuojana. Tarkimmat meistä pystyvät juoman avulla maistamaan, kenen persaus on viimeeksi bussipysäkin penkkiä kuluttanut.

Valitettavasti itse kokki jäi tuntemattomaksi, koska oma bussini saapui paikalle. Onneksi kuitenkin kerkesin nappaamaan tämän herkullisen herkun ohjeen meille kaikille. Toisaalta en olisi uskaltanut menoa pitempään katsoakkaan.

Oikein hyvää grillauskesää lukijani!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: