Kun hanget olivat vielä suuria

Ja niin saapui taas joulu. Laulut soivat ja kanssa rämpii loskassa tappelemaan kinkuista ja lanttulaatikoista, sekä tietysti vuoden halutuimmista leluista. Viinakaupat tyhjentyvät ja rauha laskeutuu meidän kaikkien päälle. Voi kuinka meillä onkin ihanaa!

Olen monesti miettinyt, kuka keksi joululaulut? Ehkä ne olivat hyvää viihdettä tullessaan. Joku keksi vain kaupallistaa joulun ja nyt nuo renkutukset käyvät lähinnä hermoon, liian.
Lanttulaatikossa on sentään vielä vanhaa Suomi tunnelmaa. Mikään muu kansa maailmassa ei pystyisi keksimään vastaavan näköistä mönjää juhlapöytään.


Rakastan joulua ja uutta vuotta. Liekö ikä vain alkaa painamaan, kun talvi alkaa ottamaan päähän? Kaipaan ainaista kesää, joten talvi voisi kestää jouluviikon ja pari päivää helmikuussa. Eiköhän tuo riittäisi aivan mainiosti.

Talvet ovat menneet pilalle. Lapsena lunta oli monta metriä kinoksissa, eivätkä koirat olleen kusseet siihen parhaaseen leikkipaikkaan. Lisäksi koko kylän kakarat pelasivat lätkää ja laskivat mäkeä.
Nyt sataa lunta juhannuksena, vettä syksyllä, jotain omituista keväällä ja talvelle jää vain räntä ja loska. Ei ole mikään niin kuin ennen.

Kyllä minun sukupolvi tietää miten asiat ovat olleet parhaiten oman nuoruuden aikaan. Kuten tiesi myös edellinen, sitä edellinen ja….


Luulisi ihmisen olevan pulassa, koska aina seuraava sukupolvi tekee kaiken väärin.

“Kehitymmekö todella väärään suuntaan?”

Voin vain kuvitella, miten kaikki on ollut hyvin tuhat vuotta sitten ja talvetkin ovat olleen talvia.

Ei ole meillä paljoa annettavaa seuraavalle sukupolvelle. Toisaalta tarvitsevatko he edes joulua ja valkoisia hankia? Tyhmempinä eivät osaa arvostaa kuitenkaan perinteitä. Viettävät seuraavaksi vain virtuaalista “osta kaverille lahja-päivää”.

Pieleen meni sekin.

Oli miten oli. Hyvää joulun odotusta ja toivotaan, että Coca-Cola henkilö tuo meille kaikille paljon ihania lahjoja (jos olette ansainneet ne).

One thought on “Kun hanget olivat vielä suuria

  1. Joulu on parasta, oli lunta tai ei – ja onneksi koko elämäni ajan on se viimeistään aatonaattona peittänyt maan valkoisena ( ja sitten sitä onkin riittänyt…). Jotenkin täällä susirajalla se lumen määrä on vakio (eli sitä tulee aivan helvetisti), mutta nykyään kun se sama lumimäärä sataa puolta lyhemmässä ajassa, niin joo, kyllähän se välistä veetuttaa kolan kanssa kahlata polveen asti pyryssä.

    JA! Ainoa asia maailmassa mikä ANSAITAAN on muuten palkka 😉 Kaikki muu on iloatuottavaa extraa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: