6 kohtaa siitä, kuinka mies ei ajattele työelämän ulkopuolella

Orangutan, Apina, Eläin, Luonne, Hiukset, Uros, Nisäkäs

 

1) Esitä idioottia

Nainenhan luulee, että olet oikeasti sitä. Miksi siis et käyttäisi tätä luonnon myöntämää lahjaa hyväksesi? Kuinka paljon helpommalla pääsetkään, kun imurin kohdalla esität, ettet osaa käyttää sitä. Tai jos tiskatessa roiskit vahingossa koko keittiön märäksi samalla ihmetellen, ettet osaa sitä muutenkaan tehdä.

Ei keskimääräinen nainen vain kykene katsomaan tuota sirkusta, ja tekee luultavasti tyytyväisenä kotityöt itse. Tätä keinoa ei tietenkään sopisi naisille paljastaa, sillä jotkut asiat on vain hyvä pitää miesten kesken. Miten tämä taas liittyy siihen, mitä mies ajattelee? Sen kerron myöhemmin.

 

2) Mielen hoitaminen

Siellä olet taas istunut monta tuntia autotallissa, korjaten moottoriajoneuvoa. Niin ainakin muu perhe luulee, sillä oikeasti olet terapiassa. Moottoripyörähän on ollut laitettuna jo toissa kesästä asti, mutta siitähän ei olekaan kyse. Kyse on siitä, että haluat istua paikallasi hiljaisuudesta nauttien.

Hiljaisuuteen muuten lasketaan taustalla pauhaava Motörhead, jonka ainoa tehtävä on vain peittää loputkin naapurin ja kodin äänet. Lisäksi tuo mainio bändi kasvattaa rintaasi muutaman rintakarvan, jotka ovat jo elämän tuulessa heiluessa harmaantuneet, sekä harvetuneet.
Niin se vain on, että testosteroni, hiukset, sekä itsetunto jäivät vuosien taakse, mutta sentään vielä voi kuunnella reipasta rock-musiikkia, joka tärisyttää pahempia karstoja ajatuksista pois. Eläköön mieltä tyhjentävä hiljaisuus!

(Jos et tee näin, muutut Radio Suomipopin kohderyhmäksi, ja sitähän ei kukaan oikeasti halua kohdalleen. Se kun on, kuin hiljainen pyyntö yläkertaan, jossa väsynyt sielu anoo suomalaisten kärsimystä täynnä olevien kappaleiden tahdissa poispääsyä.

 

3) Lisää terapiaa

Niin avautui taas oluttölkki. Kuinka ihana tuo maku onkaan, kunhan ei ole sortunut liian halpaan juomaan. Sehän on kamalan inhottavaa, kun hiivamönjä pyörii vatsassa. Äänet ovatkin tuon jälkeen samaa luokkaa, kuin formuloissa sunnuntaipäivänä. Ei mennä kuitenkaan ihan vielä noihin kilpa-autoihin.

Se olut on kuin kaukosäätimen volume-nappi, jolla voi ohjata miehen ajatusten kohinaa. Yksi olut hiljentää tuon metelin, kun taas useampi olut lisää ääntä. Katso vaikka baarissa olevaa urosta. Yhden oluen aikana hän katselee kaukaisuuteen ja on hiljaa. Monta olutta saa taas hänet keskustelemaan ja seuraamaan ulkopuolisia ihmisiä (naisia).

Ei alkoholi montaa aivosolua herätä miehen päässä, muutaman se kyllä tappaa sieltä. Mutta jos jotain positiivista asiasta halutaan hakea, niin onhan se yksikin huomattavasti enemmän, kuin nolla.

 

4) Perustunteet

Sivusinkin jo hieman formuloita. Samat ajatukset toisaalta pätevät kaikkeen urheiluun. Toisten liikunnan seuraamisessa, kun on kyse vetoamisesta alkukantaisiin tunteisiin. Älä siis kuvittele, ettei mies ole tunteva olento, sillä nuo sielun nytkähdykset ovat vain erilaisia, mitä ne naisella ovat.

Ei mies oikeasti ole kiinnostunut television jääkiekkopelistä. Tarkoitus on jälleen vain sulkea ajatukset kaikelta ulkopuoliselta. Poikkeus on siinä, että urheilu antaa sähköisiä shokkeja ajatuksiin, jotka saavat miehen haluamaan hyppiä alukantaisen apinan kaltaisesti sohvalla, huutaen samalla

Paitsio!

Sama koskee esimerkiksi nyrkkeilyä. Jo karvainen luolamies hihitti luolassaan, kun näki kahden lajitoverin vetelevän turpaan toisiaan. Ei tuo nauru mihinkään ole miehestä lähtenyt, vaikka kroppaa peittävä karvoitus lähtikin.

 

5) Seksi

Mies on kiinnostunut myös naisen ajatuksista. Tämän takia hän toisinaan kaipaakin kytkeytymistä naaraaseen, aivan kuin hakkeroituakseen tämän unelmiin ja haaveisiin. Harvoin tämä kuitenkaan täysin onnistuu, sillä harva meistä tietää, missä hitossa se klitoris tai muut mielenkiintoiset osat oikeastaan sijaitsevat?

Mukava se on silti viettää laatuaikaa, sillä useasti jo yritys lasketaan. Biologisesti taas ajatellen, tämäkin liittyy miehen ajattelun säätelyyn. Tässä kun on myös kyse miehen toisen ajattelukeskuksen hiljentämisestä.
Ole siis tyytyväinen, että mies edes yrittää ymmärtää sinua. Esimerkiksi muinaisessa Englannissa, tämä ei ollut itsestäänselvyys. Nalkuttavalle naiselle kun oikeus pystyi määräämään rangaistukseksi kuolaimet. Liekö tuokaan sitten mukavaa olisi, kun kaikki paikat olisi märkänä syljestä?

 

6) Työ ja harrastaminen

Tämä kohta on syy siihen, miksi miehen päässä on aina liikaa meteliä.

Ihmisuros on täydelliseen keskittymiseen kykenevä, mutta vain osan ajasta. Kapasiteettia löytyy, mutta se tuppaa palamaan loppuun nopeammin, mitä grillipihvit kesäisellä pihamaalla. Tässä siis selitys sille, johon alussa jo viittasin. Joko miehesi on väsynyt tai idiootti. Aina joka tapauksessa löytyy luonnollinen selitys sille, miksi hän ei osaa käynnistää imuria.

Tässä on myös muuten syy sille, miksi mies grillaa useasti ilman paitaa. Käytettävää kapasiteettia ei vain enää riitä työelämän jäljiltä, joten sisäinen luolamies on taas täällä. Tähän on turha yrittää edes talotoimikunnan puuttua, joka luultavasti on jo laittanut useamman kirjeen tulemaan asian tiimoilta. Antaa siis miehen lämmittää grillinsä äärellä egoaan ja niitä harvoja päässä olevia karvoja, joiden lajitoverit ovat jo tippuneet kasvualustaltaan liian ajattelun takia


Hyvä nainen. Toivottavasti pääsit tämän tekstin mukana, edes pintapuolisesti miehen ajatuksiin. Oikeassa olet kuitenkin aina ollut, ettei uroksen päässä mitään liiku. Tämän tekstin myötä vain ymmärrät, ettei se ole miehen vika. Ajattelua kyllä esiintyy, mutta vain nopeina ja tehokkaina purskahduksina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: